OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI!

Başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında Kurumumuzda açılacak olan kurslara ön kayıtlar başlamıştır. Kurslarımız 05 Mart 2018 tarihinde başlayacaktır. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızın Halk eğitimi Müdürlüğümüze ya da bulundukları mahalle/köydeki okullara başvurmaları gerekmektedir.

Okuma-Yazma Kursları

Kurumumuzda Hiç okuma yazma bilmeyenler için 1.Kademe okuma yazma Kursları açılmaktadır

Okuma Yazmayı bilip de belgesi olmayanlar için 1.Kademe Seviye Tespit Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı geçenler 1.Kademe okuma-Yazma belgesi alırlar.

1.Kademe Okuma yazma belgesi olanlar veya ilkokul 3-4.sınıftan terkedenler 2.Kademe Okuma-Yazma kurslarına alınırlar. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar 2.Kademe Başarı Belgesi alırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine denk bir belgedir. Bu belge ile Açıköğretim Ortaokula kayıt olunabilir.

2.Kademe eğitimi seviyesinde bilgi sahibi olanlar; Türkçe-Matematik-Fen Bilgisi-Sosyal Bilgiler derslerinden 4.sınıfı bitirmiş seviyesine sahip olanlar diledikleri taktirde kurslara katılmadan 2.Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı belgesi alırlar.

OKUMA-YAZMA KURSLARI

14 yaşını doldurmuş okuma-yazma bilmeyen ya da bir nedenle ilkokulu tamamlamamış kişiler Halk Eğitim Merkezlerindeki Okuma-Yazma kurslarına katılarak Okur-Yazar Belgesi  veya ilkokul diploması yerine geçen 2. Kademe Okur-Yazar Belgesi  alabilirler.

1. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?

Hiç okula gitmemiş  veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile 2. Kademe Okuma-Yazma kurslarına katılabilirler.

2. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?
İlkokulun 3. sınıfını bitirmiş ancak 4. sınıftan ayrılmış kişiler veya 1. Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 180 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar  İlkokul diploması  yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile merkezlerimizin Açıköğretim Ortaokula kayıt olabilirler.

Okuma–Yazma biliyorum. Kursa katılmak zorunda mıyım?

Okuma-Yazma bilenler kurumumuzda yapılan 1. Kademe Okuma-Yazma tespit sınavına girerek başarılı oldukları taktirde Okur-Yazar Belgesi alabilirler.

Kursa gitmeden 2. Kademe Belgesi alabilir miyim?
İlkokulun 4.  sınıftan ayrılan kişiler kurumumuzda yapılan 2. Kademe Okuma-Yazma sınavlarına katılarak başarılı oldukları taktirde  ilkokul diploması denkliğindeki 2. Kademe Okur-Yazar Belgesini alabilirler.

Okuma-Yazma kurslarına başvuru için neler gereklidir?

1. Kademe Okuma-Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı,

2. Kademe Okuma Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı, 1 Kademe Okuma-Yazma Belgesi ya da okuduğunuz okuldan alacağınız Tasdikname Belgesi (Hangisi var ise)

Başvuru formunda belirttiğiniz numaraya gönderilecek bir mesaj ile kurs başladığında bilgilendirilirsiniz.